קידוש

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 29/06/02 14:45 יט בתמוז התשסב

שאלה

אם חל ליל הסדר בשבת איזה לשם יחוד יש לומר לפני הקידוש של שבת רגילה , של פסח או את שניהם?

אם חל ראש השנה בשבת מתי יש לומר את הלשם יחוד שלפני הקידוש(שאומרים בכל שבת)-לפני הבקשות של ראש השנה(פתח אליהו וכו') או אחרי(סמוך לקידוש ממש)?

תשובה

לירן שלום,
כתב הבא"ח(ש"ש בראשית,יא):"הקידוש ביו"ט מדברי סופרים ואעפ"כ יש לו דין קידוש שבת לכל דבר וגם הנשים חייבות בקידוש שבת מן התורה,וקידוש יו"ט מד"ס דכתיב זכור ושמור כל שישנו בשמירה ישנו בזכירה".
ולכן תיקן בעל הבא"ח לשם יחוד מיוחד לשבת ויו"ט של חג המצות(לשון חכמים ח"א ז).ומרן הראשון לציון הרב מרדכי אליהו שליט"א הביאו בהגדה של פסח בהוצאת דרכי הוראה לרבנים,עמוד סח.וכן במחזור לפסח של הרב,עמוד תריז.
כשחל ראש השנה בשבת אומרים את הלשם יחוד סמוך לקידוש.
בברכה,
שמואל זעפרני