קידוש מאוחר להולדת בת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/09 00:52 ד בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 24, רווקה. לאחרונה אני שומעת מסביבי אמירות שמקשרות בין עריכת קידוש לאחר לידת בת למציאת זיווג. כשנולדתי הורי לא ערכו קידוש לכבוד הולדתי, ורציתי לשאול האם יש צורך לערוך היום קידוש? ובאיזה פורום? האם צריך להצהיר על כך שהקידוש לכבוד הולדתי או מספיק שהורי ואני נתכוון לכך?

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

שלום

ישנו מנהג כזה, וראוי שלא לבוז למנהגים מוחזקים גם אם הם מוזרים, כל עוד אינם מתנגדים להלכה (רמ"א ביו"ד).

אני מציע לעשות מסיבה לקרובייך ביום הולדתך הקרוב, ואז במסיבה אמרי דבר תורה, ושלבי בתוכו 'שישנו מנהג שהקידוש קשור לזוגיות' ואמרי על זה כמה מילים, ואז עם חיוך תוכלי להוסיף שהיות ולא עשו לך קידוש את מנצלת את העובדה שכולם פה כדי לעשות קידוש. זה יעלה חיוך ולא יביך אותך מן הסתם.

כל טוב