קידוש השם בישוב הארץ

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/08/02 12:18 כ באלול התשסב

שאלה

שלום,

האם ישנו הבדל לעניין מצוות יישוב הארץ בין אם אדם גר ביש"ע או במה שנקרא "ישראל הקטנה" וכן האם ישנו הבדל באם יהודי נרצח חו"ש ביש"ע או מחוצה לה.

תשובה

צריך ליישב כל מקום בארץ כיוון שהצטווינו לכבוש את ארץ ישראל וליישבה. ולכן עמ"י צריך לגור בכל שטחי הארץ. גם יהודי שגר בתל אביב מקיים את המצווה אך אחד שגר בישובי יש"ע מקיים מידת חסידות שהרי שם עיקר הקרב על ארץ ישראל.
יהודי שנרצח חו"ש בכל מקום שהוא בגלל היותו יהודי - מת על קידוש ה'.
בברכה, צבי קוסטינר