קידוש,תמונות בחג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/10/12 10:16 טז בתשרי התשעג

שאלה

האם מותר לאשה אחרי שהתפללה ועשתה קידוש לאכול דבר שברכתו שהכל או שחייב מזונות בכדי שהקידוש יתפס?

האם מותר להעלות תמונות לאינטרנט שצולמו מלפני החג ובחג עצמו?

מי שאכל בסוכה לא סעודה עם לחם ויצא ממנה האם שנכנס צריך לברך שוב על אכילתו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. אין קידוש אלא במקום סעודה - צריך לאכול מזונות, אחרת לא יוצאים בקידוש.

2. שאלת שימוש בדברים שנעשו על ידי חילול שבת היא סבוכה מאוד: יש בכך מחלוקות והדבר תלוי גם בפרטים השונים. לכל הדעות ראוי שלא להנות מחילול שבת.

3. מברכים בכל פעם שנכנסים לסוכה ואוכלים שם (גם כמה פעמים ביום). יש דעות שונות בשאלה מה צריך לאכול וכמה כדי שאפשר יהיה לברך.
עייני בפרטים בקישור הבא
http://ph.yhb.org.il/11-03-06/