קושי רפואי וברכות המזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/02/10 16:22 א באדר התשע

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום וחודש טוב!

יש לי שאלה לא "ישרה כמו סרגל" ובכל זאת אני צריך פה הכוונה של רב.

אני בחור נכה נפש, הסובל ממחלה הנקראית OCD( מחשבות טורדניות אובססיביות).

אי לכך קשה לי מאוד להכנס למסגרת ולברך על כל דבר לפני ואחרי. לא כי אינני רוצה, אלא כי אינני יכול מסיבות נפשיות.

מה אתה מציע לי לעשות כדי בכל זאת לצאת לידי חובה? כי הרי ברכות על הזמון הן מדאורייתא?

בברכת חודש טוב,

ש.

תשובה

שלום.

זו שאלה שצריך נתונים רפואיים נוספים על מנת לענות עליה.
בדיוק כפי שלגבי צומות ותעניות יש להתייעץ קודם כל עם רופא ואח"כ עם הנתונים הרפואיים יש להתייעץ עם רב פוסק שמבין בתחום הרפואי ומתמחה בו.

חזק ואמץ אחי !!!

זו שאלה "ישרה כמו סרגל" ומצויינת ובכל ספק תרגיש נוח לשאול אנו כאן למענך ובשבילך,

המשך יום טוב,

עוזיאל אליהו,

.