קושי הזיווג

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/05/07 15:11 י בסיון התשסז

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

שאלתי עוסקת בעניין הזיווג ובעיקבות כך, האמונה.

אתן רקע על עצמי, אני בן 25, דתי מבית דתי, מתחזק בשנים האחרונות, בעיקר במידות ובצדקה.

אני לא יכול לשאול, מדוע הזיווג קשה מאוד? על זה ראיתי הרבה תשובות באתר, וגם כנראה שאין לנו יכולת להבין את השיקולים העליונים. אבל, כשאני מנסה לחפש את בת זוגי, והולך לפגישות, הולך עם רצון טוב, כל יום מתפלל תפילות לזיווגי, ומחכה ומחכה, עולה ויורד, קורא ושומע הרצאות על הנושא, ואז לפעמים צצה במוחי השאלה, למה ? ואז אני עונה לעצמי,מייד, כי יש לי עוד הרבה דברים לתקן, אמונה, צדקה, מידות (תאווה ורוגז) וכו כו,

אבל, מייד, תוקפת אותי שאלה נוספת, אם כך, מדוע החברים שלך, שכן, הם חילוניים (חלקם), וחלקם קרובים, כן מסתדרים ? כן מתחתנים, ומוצאים את זיווגם, לא מתעכבים, לא הולך להם עם אחת, כבר מוצאים מישהי שנייה, לחלקם כבר יש ילדים, ואז שוב באה השאלה, למה ? כאן, אני כבר לא יכול לענות את אותה התשובה שעניתי לעצמי... כי הנה, אני רואה במו עיני איך זה לא נכון.

לא ! אני לא מקנא, ובחיים שלי לא הייתי כך.בשום תחום.לכל אחד מיע להקים בית בישראל, ובמיוחד לא בחברי הקרובים, אבל עדיין השאלה נותרה על תילה, ל מ ה ?

ובכן, כבוד הרב, בקשתי, שתוכל לכוון אותי וללמד אותי את התשובה הניצחת נגד היצר הרע שתוקף בדיוק במקום הכואב....

בברכה,

תשובה

ב,ה

שלום.

לי אין תשובה על השאלה "למה?"
אבל אנחנו עם של "ככה". ואשרי העם ש"ככה" לו.

אחי היקר דע לך כי לכל אדם יש את הזיווג שלו. ואף על פי שזה מתמהמה זה בוא יבוא!! ככשזה יבוא אז זה יהיה בעיתו ובזמנו. ומועד שמתאים .שהרי עוד לפני שנולדת הכריזו בשמיים מי תהיה המאושרת...

אתה צריך לבדוק בתוכך פנימה מה הם הדברים שמפרעים לך ? מה הם הדברים שעליהם אתה לא מוכן להתפשר ועל מה כן?
ותבדוק האם אתה [מחפש מציאה] או שאתה [מחפש אבידה].
ויש הבדל גדול מאוד בין השניים.

ויהי רצון שתזכה לזיווג מתאים והגון בחסד וברחמים במהרה ותזכה עוד השנה הזאת לשמחות . אמן.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22702

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.