קורס מעורב במכללת ליפשיץ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/06/07 18:25 ג בתמוז התשסז

שאלה

שלום לרב, אני רוצה להתייעץ איתך בקשר לקורס מעורב.

אני נשואה ברוך ה', ולומדת תקשורת שנה א' במכללת ליפשיץ בירושלים.

בגלל שאנו רק 2 בנות בשנה, (ולא יפתחו קורס במיוחד לשתי בנות) שאלו אם אנחנו מסכימות ללמוד שנה הבאה, קורס בקולנוע יחד עם קבוצה של בנים שלומדים במכללה, אם לא נרצה אז הקורס ידחה לשנה ג'.

אני מאוד רוצה לעשות את הקורס כמה שיותר מהר, כיוון שהוא תנאי לעוד קורסים, וגם כי אני מנסה לדחוס כמה שיותר דברים שאני יכולה לגמור במכללה, ולא לדחות.

השאלה היא האם להצטרף לקורס המעורב, או שזה אסור ועדיף לדחות אותו לשנה ג'?

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

זו שאלה כבדת משקל שלא ניתן לפסוק בה את ההלכה רק על סמך הנתונים שכתבת.

כדאי לך להתייעץ עם ד"ר הדני הי"ו מנהל המכללה.
את יכולה לכתוב לו או לשוחח עימו במכללה.תפרסי בפניו את ההתלבטויות שלך .אני מאמין שהוא ימצא את הפתרון הנכון למצב .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.