קורס ויפאסנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/02/06 23:32 כד בשבט התשסו

שאלה

שואלת (בשנית)האם ישנה בעיה של ע"ז להשתתף בקורס ויפאסנה. אשמח אם הרב שרלו יתייחס לשאלתי. תודה.

תשובה

שלום וברכה
ישנה התייחסות עקרונית ביחס לכל סוגי המדיטציה. כשמדובר בטכניקה לחדירה פנימית לנפש האדם אין הדבר אסור, והפך - יש בזה הרבה דברים טובים המסייעים לאדם להתחבר לעצמו ולהיות שלפ ואורגאני יותר מבחינה פנימית.
ברם, כשמדובר באמונה בכוחות שונים ומשונים, בנתינת שלטון על האדם לגורו ולאדם אחר, בעשיית דברים שהם איבוד הבחירה החופשית, קבלת המורה באופן מוחלט (ראי את תקנון המשמעת http://www.il.dhamma.org/code.htm וכדו' - שם הדבר אסור מאוד.
לא זו בלבד, אלא שטכניקה זו אוסרת כל קשר עם האלוקים ועם עבודה אמונית.
זה אסור.

כל טוב