קורבנות וצמחונות.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 16:22 ו בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

כבר שאלתי את השאלה לפני כמה שבועות אך בגלל שלא קיבלית תשובה, אני שולחת אותה שוב:

ידוע שאחת ממטרות העולם היא צמחונות.

כלומר, מצבם של אדם וחווה..

מצד שני אנו רואים בתורה שאנו מצווים לאכול מן הקורבנות שאנו מביאים. לדוגמא קורבן פסח ממנו מצווים כולם לאכול.

מה שאני לא מבינה זה איך מצד אחד אנו צריכים להיות צמחוניים (באידיאל כמובן) מצד שני, התורה מצווה לאכול בע"ח?

תודה מראש

-הדס-

תשובה

ב"ה

הדס שלום.

הנוא הזה הוא מאוד רחב.
אנא עייני בספרו של הרב קוק "חזון הצמחונות והשלום"
כדאי לך לקרוא את זה יחד עם חברה ואם יש משהוא שאת לא מבינה אז תשאלי.

אנא עייני גם ב::
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10605

בברכה

עוזיאל