קוראי עתידות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/06 21:39 כ באלול התשסו

שאלה

שלום...

יש את כל הקטע הזה של גרפולוגיה ואנשים שקוראים בזוהר וכל מיני דברים כאלה...

ברדיו יש תכנית של מישהו שלוקח תאריכי לידה של אנשים ומבקש מהם לבחור מספרים ואותיות וככה הוא כאילו פותח בזוהר ואומר להם מה יהיה איתם בעתיד וכ"ו... כאילו קורא בשבילם את העתיד...

הקטע הוא שרוב האנשים שמדברים איתו באמת מעידים שמה שהוא אומר מתקיים...

יש אפשרות בכלל לקרוא את העתיד? הוא באמת יכול לדעת מה יקרה עם כל אחד או שהוא סתם מנחש?...אבל לא הגיוני שהוא מנחש כי אנשים מעידים שזה מה שקורה...

אז בתור אחת שרוצה לדעת מה יהיה איתה בעתיד אני יכולה לשאול אותו או כל מישהו אחר שעוסק בזה או שזה בלוף אחד גדול?...

תודה מראש,

מוריה.

תשובה

שלום וברכה
על כל זה נאמר "הבל הבלים אמר קהלת".
אלה דברי הבל משתי סיבות. הסיבה הראשונה היא שמדובר באחיזת עיניים וברמאות ובשרלטנות, ואין אדם יודע מה יהיה עם חבירו ועם אף אחד. רק נביא יכול לדעת, ואין אתנו נביאים.
שנית, הבחירה החופשית הטובה של האדם יכולה לנצח כל גורל שנגזר עליו והוא יכול להתגבר על כל דבר.

על כן עזבי את השטויות האלה והתרכזי בבחירה החופשית הטובה.

כל טוב ושנה טובה