קופת הצדקה שבבית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/07 20:18 כב בתמוז התשסז

שאלה

יש לי בבית קופת צדקה כללית. (בה אנו תורמים מדי פעם). השאלות:

1.האם כאשר מישהו (נראה עני )מבקש צדקה האם אפשר לתת לו מהקופה הנ"ל ?

2.האם אפשר לתת המקופה הנ"ל כאשר מבקשים ,באים מתרימים, מאיזשהו מוסד ,כמו ישיבה,ישיבת הסדר,ארגון חסד,הכנסת כלה וכו' ?

3. מה התשובה לסעיף 2 כאשר ידוע בפירוש כי חלק /אחוז מסוים מהתרומה מקבל המתרים כשכר/עמלה ?

4. האם אפשר לתת צ'קים מראש (או ה.קבע),כאשר הסכום נלקח מהקופה הנ"ל ?(כלומר נניח שנתתי צ'ק ל 1/8 ע"ס 50 ש"ח לאחד מהמטרות של סעיף 2 לעיל, האם אני יכול לקחת לכיסי מהקופה הנ"ל את סכום הצ'ק (שהרי הכסף מהצ'ק יוצא מחשבוני.)

5. האם אפשר לתת לארגוני חסד עח"ש מעשר כספים ?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)כן.
2)כן.
3)למרות זאת אפשר וזה נחשב כצדקה.
4)כן.
5) כן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.