קוסמטיקה בפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/03/02 18:25 טו בניסן התשסב

שאלה

בביתי ישנו מנהג מאז ומתמיד שבפסח משתמשים רק בשמפו וקרמים לשיער שיודעים שאין בהם רכיבים שעלולים להיחשב כחמץ (כגון אלכוהול). כששאלתי את חברי האם גם בבתיהם מתנהגים כך- והם אמרו שלא.

שאלתי היא: כיצד צריך לנהוג? האם בכלל דברים שאינם ראויים למאכל כלב חייבים בכשרות לפסח?!

תשובה

בס"ד

תנהגי כמו שנהגו בבית הוריך והוא נכון. כיון שההגדרה "לא ראוי למאכל כלב" משמעותה - אין לו חשיבות.
מוצרי קוסמטיקה הם כידוע יקרים מאוד ויש להם חשיבות בשבילך גם כשהם זולים.
לכן החמץ שבהם - האלכהול - אסור בהנאה.

חג שמח