קונפליקט ביו בני זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/09/10 22:26 ה בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב

רציתי לשאול מה עושים במקרה שהחמות מתעקשת שנישן אצלה בשבת/חג למרות שאנו גרים במרחק של כ- 15 דקות, בעלי רוצה לישון שם ואני ממש לא רוצה, אני רוצה לחזור הביתה

מצידי לא ללכת שבתות אם צריך בשביל רבע שעה הליכה לארוז תיקים (ל-4 נפשות)

אציין כי לבעלי יש צליעה קלה והוא טוען שהדרך קשה לו, למרות שהוא כן מסתובב בקניון דבר שלדעתי יותר מעייף מהרבע שעה הזו

מה עושים במקרה כזה? האם אפשר לא ללכת לשם בשבתות וזה לא יהיה אי כיבוד הורים?

האם בעלי לא אמור להתחשב ברצוני? הוא אומר שאם לא ישנים שם אז שלא נלך בכלל? מותר לי להמשיך להתעקש אפילו שייצא שלא נלך לשם לשבת?

אני צריכה תשובה מהירה כי סוכות מתקרב

תודה

ח.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. ראשית, צריך למקד את הדיון,
הויכוח שלך הוא לא עם חמותך אלא עם בעלך,
רק שניכם צריכים להחליט איך להתנהל מבלי לערב את ההורים בהחלטותיכם.

ב. אני מתרשם שלא מתקיים דו שיח אפקטיבי ביניכם בענין שהעלת,
אלא כל אחד אומר את דעתו ורצונו והדיון הוא עד כמה להתעקש ולעמוד על הדרישות.

לא מומלץ ללכת בדרך הזו,
גם אם תצליחי לקבל את דרישותיך יש לזה מחיר בהווה ועוד יותר בעתיד.

ג. אני מציע לך לחשוב ולנסות להבין באמת את הצרכים של בעלך בסיטואציה הזו,
אם החשיבה שלך היא כזאת שאת לא סומכת על דבריו שהדרך קשה לו, בגלל שהוא מסתובב בקניון,אז קשה להגיע להבנה!(אם הוא אומר שקשה לו אז צריך לקבל שקשה לו, ולא לערוך מחקר השוואתי למקרים אחרים).

תשאלי את עצמך מה הוא צריך ומה יעזור לו,
ומתוך גישה כזו תשבו ותדברי אתו תביעי את צרכיך, תגלי הבנה לצרכים שלו,
תפתחו דו שיח שכל אחד חשוב מה הוא רוצה אבל גם מה השני רוצה,
כשמתפתח שיח כזה כבר קל יותר למצא פתרון לכל קונפליקט שמתעורר.

ד. אני מבין שאת צריכה תשובה מידית לחג הסוכות ומה שכתבתי הוא תהליך לא קצר בזמן, אבל עדיף כך כי יש דרך ארוכה שהיא קצרה, כלומר זו דרך ליצור תקשורת אפקטיבית שאיתה תוכלו להתמודד גם עם שאלות נוספות שיתעוררו בעתיד.

בברכת חג שמח,

דני ארגמן