קומפוסט בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/01/12 11:47 יד בטבת התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ראיתי אצל אחד הפוסקים שהוצאה של קומפוסט בשבת לערימת הקומפוסט היא אסורה מדין מכין מקודש לחול. כיוון שמזדמן לי להיות אצל אנשים שעיקר הפסולת בביתם היא קומפוסט והיא מצחינה בשבת, האם אין לאפשר זאת משום כבוד השבת? מלבד זאת מה ההבדל בין הוצאה של קומפוסט להוצאה של זבל רגיל?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

מותר להוציא זבל החוצה מהבית כדין גרף של רעי.
אולם לכוון בהוצאה לעשיית קומפוסט זו כבר בעיה, לא מדין הכנה מקודש לחול בלבד, אלא אפשר שמדובר בתולדה של זורע.
מותר להם אפוא להוציא אותה מהבית, אולם לא לטלטל אותה על למקום הכנת הקומפוסט, אלא להניח אותה מיד בחוץ, ובמוצאי שבת לטפל בכך.

כל טוב