קדיש - מדוע בארמית?

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 19/03/02 12:02 ו בניסן התשסב

שאלה

מדוע ה-"קדיש" נאמר בארמית, הרי שאנו מתפללים לקב"ה ומן הקדושה להתפלל בעברית, אם כך מדוע הקדיש שהוא עיקרי בתפילה הוא בארמית?

תודה אירית.

תשובה

בשאלה חשובה זו דן התוספות במסכת ברכות דף ג' , ד"ה 'ועונין' והובאו הדברים בטור אורח חיים סימן נ"ו ובבית יוסף שם. לא אכתוב את כל דבריהם אלא מקצת (מומלץ לעיין שם). יש מבארים שבחרו לומר שבח חשוב זה לקב"ה דוקא בלשון ארמית לשון חולין - לא לשון הקודש - לרמוז שמגמתנו לקדש את שמו הגדול גם בחיי החולין. ואיננו כמלאכים שנמצאים בעולם הקדושה הרוחני. ייעודנו זה אכן מסובך ומורכב אבל היעד הזה אפשרי.
ניתן לעיין העניין זה גם בספר 'עולם התפילות' לרב מונק עמ' קצ"ד – קצ"ה.