קבלה על עצמי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/13 17:44 ג באב התשעג

שאלה

שלום רב,

אני קיבלתי על עצמי בלי נדר לא לעשות סוג מסוים של ספורט 5 ימים אם אני אעשה משהו, ועשיתי אותו.

עכשיו, העובדה שאני לא עושה את אותו ספורט רק פוגעת בי, והורסת לי את המצב רוח (לכן מלכתחילה רציתי לקבל על עצמי את זה, כדי שזה ישפיע עלי..). אני בדיעבד מתחרט על שבחרתי לקבל על עצמי זאת, והשאלה שלי האם אני יכול הפעם לעבור על כך (אני מדגיש שאמרתי לעצמי שזה בלי נדר), ולהבא לקבל על עצמי דברים אחרים?

תשובה

שלום!

עקרונית, מאחר שאמרת בזה "בלי נדר" - מותר, אבל כדאי ללמוד מכאן להזהר מאוד בדיבור ולא להיות פזיז בהחלטות.

כל טוב!