קבורה בארון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/05/02 04:03 יח בסיון התשסב

שאלה

שלום רב

לאחר הרצח הנורא שקרה בפתח תיקוה ביקשו ההורים לקבור את ביתם התינוקת בארון ואני חושב שניתן להבין אותם אולם לפי מה שקראתי בעיתון חברת קדישא לא הסכימה.

אני שואל למה? האם זה איסור כל כך חמור? ואם ע"י כך אפשר לקרב יהודים לתורה אז למה לא?

להבדיל גם שרוצים לחתן או ברית מילה למה יש מוהלים שרוצים המון כסף עבור המילה(יש גם כאלה שלא לוקחים)?

תשובה

בס"ד

אני לא שמעתי על כך שלא רוצים לקבור בארון. אבל לדעתי היו צריכים לקבל את בקשת המשפחה.

איני יודע למה כרכת את הנושא הזה בנושא שכר שלוקחים על ברית מילה וחתונה. לכאורה זה מקצוע שהעוסקים בו צריכים להביא פרנסה לביתם כמו כל מקצוע אחר.

נכון שיש עושים זאת בחינם,
אבל זה לא הופך את כל השאר ל"לא בסדר".