קאזינו והימורים - מתי מותר?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/05/02 09:47 יא בסיון התשסב

שאלה

האם מותר לשחק משחקי קלפים לדוגמה פוקר וברידג', בלי הימורים על כסף?

אצלנו בסניף יש בנים שמהמרים בקזינו, במכונות מזל וכו'. כמעט מידי לילה,

הם לא חושבים שיש בעיתיות בעניין כלל. מה דעת הרב בעניין?

תשובה

בס"ד

בתפקידי כרב את הנזקים הנוראים שמשחקי קלפים עושים
לאנשים.
למשפחות.
לעבודה.
לילדים.
לחיים.
לשמחת חיים.
לכל דבר טוב.
צריך להתרחק מן הכיעור וממה שדומה לו.

זה מתחיל בלי כסף, עובר לכסף קטן ובמהרה הורס את החיים בלי יכולת לצאת מזה. זה נכנס לסחרור יותר גרוע מסמים.

יש יוצאים מזה ב"שן ועין" במאמצים גדולים. למה להכנס לשם?

ראי - כדאי לתלות בסניף שלט כזה או שלט אחר. אני כותב את זה עכשיו לא כל כך מעובד. אבל עם קצת מחשבה את יכולה לעבד את מה שכתוב כאן ולתלות אותו על הדלת של הסניף:

{[צריך ללמוד מהערבים!]. }

בקאזינו שהוקם ביריחו היה כלל פשוט:

[אין רשות לערבים להמר!!!
רק יהודים!! ]

הם ידעו טוב יותר מהיהודים המסכנים שבאו לשם לאיזה נזקים אפשר להגיע. את הרווח שלהם הם גרפו מהישראלים שבאו לשם והשאירו שם מליונים.

{[גזל.
גזל ]}

זה בדיוק מה שקורה בקאזינו.

['לי זה לא יקרה' ]היתה סיסמתם של רבים וטובים. איפה הם עכשיו?

בבתי הכלא,
בשוק השחור,
במקרה הטוב,, סתם שקועים בחובות.

{[סיפור אמיתי מהחיים]}

** הוא שקוע בחובות גדולים.
** הילדים מתחננים למשחקים, ואין.
** הילדים מתחננים שגם הם ישתתפו בטיולים, כמו כל החברים, ואין כסף.
** הילדים מתחננים לעוף בשבת - ואין.
** כבר מזמן אין רוגע ושמחת חיים בבית, אלא רק עצבנות וצעקות.
- בין אבא לאמא,
- בין ההורים לילדים,
- בין הילדים ובין עצמם.

['שלום בית' זה נשמע כמו מושג בסינית.]

{[***]}

אמא מצאה סוף סוף עבודה זמנית.

היא עבדה קשה כל החודש, כל יום קמה מוקדם והתאמצה מאוד, אבל מה שהחזיק אותה הוא מה שהיא אמרה לעצמה - המאמץ שווה את השכר.

סוף סוף יהיה כסף לארוחה נורמלית!

סוף סוף לא יהיה כל כך קר בחורף!

סוף סוף ישכון השלום בבית!

סוף החודש הגיע, ואיתו הגיע הכסף לבנק. אבא החליט שאת 3000 השקלים שהרויחה אמא צריך להשקיע. לא בתכנית חיסכון שהרווח שלה הוא אחוזים בודדים, אלא צריך כסף מייד. ואת זה עושים בקאזינו. אז נהיה עוד יום רעבים, אבל,,, מחר יהיה כסף להכל!

מחר,,, נרויח סכום כפול מזה!

אמא היתה במתח כל הלילה, אבל בבוקר - הפתעה טובה! באותו לילה חזר בעלה עם 10000 ש"ח!

עם האוכל בא התיאבון. אם מ3000 מקבלים 10000, אז מה אפשר לקבל מ10000?

רק עוד פעם אחת!

[מה קרה?]

ניחשתם נכון. הכל הלך לאיבוד. הכל.
לא נשארה אגורה שחוקה.

לא נשארה גם משפחה. אם לפני כן היו רק צעקות, הפעם זה הגיע לאלימות ובכיות, ומכאן היתה הדרך להתפרקות המשפחה קצרה למדי.

{[ה צ י ל ו!!!]}