צריך עזרה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/12 09:28 כג בתשרי התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני לא שמרתי מצוות אבל גדלתי בבית בו האבא דתי, הוא מאוד חזק

נפשית והיה איש עסקים לפני והיום עובד קשה מאוד, אני למדתי

לימודים גבוהים ולא אחזור לשם עקב צניעות ואלך לישיבה רוב הסיכויים,

אני שנה וחצי שומר דברים בסיסיים: תפילין, שבת, תפילות עיקריות,

והכי חשוב אני מוסר נפש על שמירת הברית והעיניים, ביום ראש השנה

יצא לי קרי לפני ראש השנה, כתוצאה מריבוי אכילה וכעס, אדם שמתגאה

ה' שולח לו בלילה מקרה קרי בכדי שיחזור אליו, לא התייאשתי הייתי מדוכא באותו יום אבל המשכתי, וקרה לי מה שקרה לי שנה שעברה

דווקא בסוכות, אחרי כמעט חודש מאז ראש השנה הרגשתי גם אז

אני קורא בגירסא ספר זוהר, קראתי 5 דקות יותר מ-10 דקות כי זה ממכר, אבל פעם לא הרגשתי דבר כזה, הרגשתי ממש דברים חזקים,

החלטתי כמובן להפסיק, אני מאמין שהרבה דתיים יכלו לטוס ככה אבל ה' לא חפץ בכך, הרגשתי שיש שינוי פיזי, כביכול תיקנתי ובאותו לילה ועוד לילות למדתי בעמידה גמרא, אני לא יודע ארמית, אבל זה בא לי בקלות,

גם בפסיכומטרי, סבא רבא שלי היה מקובל באזור הקווקז, אביו היה אחד המקובלים שסטאלין רצח כי הוא פחד מהם הכי הרבה, הבעיה שמאז כל תפילה אני מרגיש שהברית שורפת, וגם אז באזור שמניחים תפילין מגיע אור כביכול מלעמלה, לא אור בפשוטו אלא קשר כביכול, אני מרגיש שהשכינה שורת בתוכי, טוב לי, וגם התפילה והכוחות שיש לי גדולים מאוד

ומה שפעם היה קשה, היום לא קשה, הבעיה שיש שינויים בזמן התפילה,

לא רק מבפניים, אלא גם גופניים, שנה שעברה לא הרגשתי טוב בגלל זה

ולא ישנתי 5 ימים ולילות רצופים הפעם אני לא רוצה להגיע לדבר הזה,

אני רוצה להיות כמו כולם, אני צעיר, שאני קורא סיפורי חסידים זה נחמד אבל שאני רואה מה שקורה בחוץ אני חושב מה אני מתפלל פה למענם?

אני רוצה להיות קצת אגואיסט, ה' מסדר הכל, לא יקרה כלום אם כמה ימים אני אקרא פעמיים שמע ופרשת הקטורת, אבל ככה לא יצטרך להרגעה, האם יש היתר להתפלל פחות?, זה כמו סמים התורה, וזה מפחיד, אני לא קורא זוהר כמעט רק בשבת ובחגים קצת מאוד, אבל היה

לי יצר חזק מאוד למדתי בעמידה ראשית חכמה כי בישיבה קשה לי מאוד יש לי הרהורי עבירה, ורק בשורט קל לי ללמוד שאני יושב,

גם העיניים התקדשו כתוצאה מכל זה, כבוד הרב אם אפשר לא

לפרסם, מותר לי להפסיק שאני רואה שזה מסוכן?

ואולי אפילו אם אפשר להתיר ללמוד

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח לעזור לך אם תתקשר ל 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן