צריך לעמוד בקריאת התורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/06/07 16:31 יא בתמוז התשסז

שאלה

שלום שמי צופיה ואני גרה בירושלים.

בשבתותך אצלנו יש בנים שעומדים בזמן קריאת התורה רציתי לדעת למה, כלומר מהי הסיבה למעשה זה?...

תודה רבה...צופיה:)

תשובה

ב"ה

שלום.

נפסקה ההלכה בשו"ע או"ח סימן קמו סעיף ד´ "אין צריך לעמוד מעומד בעת שקורין בתורה" והרמ"א כתב שיש מחמירין ועומדים. החומרה הזו נסמכת על מה שנאמר בתורה למשה רבינו "ואתה פה עמוד עמדי" שמשמע שהקב"ה ומשה היו עומדים כביכול.
וכתב המשנה ברורה שמי שרוצה להחמיר ולהדר ולעמוד הרשות בידו . וכמובן שאם יש אדם שחלש או שקשה לו לעמוד לא חייב .

ובספר "כף החיים" כתב " דמנהג האר"י ז"ל היה יושב במקומו עד סיום קריאת הפרשה " .. דאפילו בעניית ברוכו את ה´ המבורך לא היה עומד וכן נתפשט עכשיו המנהג כהאר"י ז"ל דאפילו חסידים ואנשי מעשה אין עומדים לא בעת הקריאה ולא בעת עניית ברכו את ה´ המבורך " .

ואם יש בית כנסת שכל הציבור קיבל על עצמו להחמיר ולעמוד אז זה מחייב את היחידים שגם מי שנוהג לשבת צריך לעמוד.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.