צריבת חלק מדיסק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/11/02 16:23 טז בכסלו התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ידוע שאם ברצוני לצרוב שיר אחד מתוך דיסק שלם, ואין ברצוני לקנות את הדיסק, מותר הדבר.

האם (מבחינת ההלכה ולא רוח ההלכה), מותר לי לקחת 2 דיסקים (כדוגמא) לצרוב שיר אחד מהדיסק הראשון, שיר שני מהדיסק השני, שיר שלישי מהדיסק הראשון שיר רביעי מהדיסק השני וח"ח?

הרי אני לא צורבת את כל הדיסק אלא רב כמה שירים מתוכו והרי אין לי כוונה לקנות את הדיסק.

ומה בנוגע למקרה בו שני הדיסקים הנ"ל הם לא של אותו זמר? כך שנוצר לי כביכול דיסק עם שירים מועדפים עלי משני הזמרים.. (למרות שבפועל, פשוט צרבתי שני דיסקים שלמים בסדר שונה..).

האם מותר?

תודה מראש,

-הדס-

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם את עורכת לך את אוסף השירים מדיסקים שלך אז מותר הדבר. כי ממילא את קנית את הדיסקים האלה.
אם את עורכת מתוך דיסקים של אדם אחר אז זה אסור כי במקום לקנות את מעתיקה.ובכך יש הפסד ליוצר.

בברכה,

עוזיאל.