צריבות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/02 16:06 כג בסיון התשסב

שאלה

בהמשך לשאלתי הקודמת

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=7512

תשובה

ב"ה

רותי ברכה ושלום,

1) אם החלטת שאסור לשמוע את הדיסקים, הרי שאסור גם לצרוב אוספים מהם - זה גזל.
דיסקים שלא קיימים כבר בשוק מותר לצרוב ולאסוף אוספים.

2) חוק זכויות יוצרים סעיף ג' לפקודה מתיר להעתיק קלטת לצורך שימוש פרטי שמשמעותו לא שימוש מסחרי על מנת להרוויח כסף, ובתשובתי אלייך ציינתי את דעות הפוסקים שלא "מתחשבים" בחוק זה מפני שמעתיק קלטות יכול לגרום להפסד. וכי מה היית עושה אם לא היה ניתן להעתיק? היית קונה קלטת - ובכן יש כאן הפסד היצרן! מפני שבמקום לקנות הולכים להעתיק ולכן יש פוסקים האוסרים גם "שימוש פרטי".

בברכה,
עוזיאל