צער בעלי חיים.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/10/06 07:33 טז בתשרי התשסז

שאלה

אנו זוג צעיר ומגדלים חתול מזה שנתיים. גילו 4 שנים. בחצי שנה האחרונה הוא סובל ממחלה שבגינה ייאלצו לעקור את כל שיניו. הטיפולים בגין המחלה עד היום עלו לנו 1000 ש"ח. הניתוח יעלה כ1500 ש"ח. מאחרי הניתוח ולכל ימיו ייאלץ החתול לאכול אוכל מיוחד בעלות גבוהה יחסית. האם זה מוסרי בכלל לחשוב על הרדמה(המתה)? אין אפשרות למסור אותו כי אף אחד לא יירצה לאמץ חיה חולה.

תשובה

שלום וברכה
נראה לי כי זה הדבר היותר מוסרי לעשות.
הוא חולה במחלה, הוא סובל, אין מי שישלם עלות זו, ואין חייו של בעל חיים באותה רמת חשיבות של בני אדם.
הדבר ימנע ממנו צער וזה דבר חשוב מאוד.

כל טוב