צעדה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/03/02 03:27 יט באדר התשסב

שאלה

שלום לרב,

ברשותך אני מבקשת לקבל תשובה לשאלתי,

אני חוזרת בתשובה ובני משפחתי עדיין לא,

לפני חזרתי בתשובה נהגנו להצטרף לצעדה שנערכת פעם בשנה ביום שבת (פתיחת הצעדה וסיומה היא חילול שבת במשך הצעדה אין שום מוסיקה רק הליכה

לאורך 8 ק"מ בערך)

שאלתי, האם מותר לי להצטרף לצעדה (בלי הפתיחה והסיום)זאת כדי לא לפגום באחדות המשפחה.

תודה לתשובתך

תשובה

בס"ד

אם הצעדה היא לא מחוץ לעירוב - מותר וחשוב לשמור על שלמות המשפחה.

אם היא מחוץ לעירוב ואת לא לוקחת איתך כלום בכליך. רק בגדיך שעליך - מותר ללכת עד מרחק קילומטר מחוץ לעירוב.

אם ההליכה היא במסלול מקביל לעירוב עד מרחק קילומטר - את יכולה ללכת גם עשר קילומטר.

העירוב נמצא בדרך כלל מחוץ לעיר והוא נראה כמו חוט מתוח על עמודי עץ. הוא נמצא לעיתים לאורך צירי תנועה שמקיפים את העיר. אף פעם לא תמצאי אותו בתוך העיר.
לכן אם הצעדה היא בעיר - אין מה לחפש עירוב.

כל זה באופן שזה עונג שבת ולא התעלמות והליכה מאומצת.

אני מקווה שהשאלה עדין רלונטית.