צניעות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/10/07 19:58 ה בחשון התשסח

שאלה

שלום הרב,

אני נוהגת להתלבש בחצאיות ג'ינס קצרות (בדיוק עד הברך)ולאחרונה התחלתי להרגיש שלא בנוח בלבוש הזה.

אני מרגישה ממש חשופה והייתי רוצה "לכסות יותר".

1. האם יש איזשהו היתר לבנות ללבוש מכנסיים ארוכים, בתנאי שהם רחבים מאוד וניכר בהם שיועדו לנשים (כך שאין שאלה של "כלי גבר")?

2. האם מכנסיים כנ"ל עדיפים על חצאיות קצרות?

אודה על תשובתך,

ט'.

תשובה

לשואלת שלום רב.
ראי מה שכתבתי על מכנסיים https://www.kipa.co.il/ask/show/120599. בעיקרון הדרך הנכונה היא ללכת עם חצאית צנועה, ארוכה מעבר לברכיים, כך שהן יהיו מכוסות בכל מצב, כולל בישיבה.
הרב עובדיה יוסף כתב לפני שנים רבות שעדיף מכנסיים על פני חצאית קצרה. אמנם אח"כ הסביר דבריו שלדעתו אין לבת ללכת במכנסיים, וכל כוונתו היא לכתוב מה פחות גרוע, אבל הדרך הנכונה היא כאמור, ללכת עם חצאית.
בברכה
אפי קיציס