צניעות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/09/07 21:18 יט באלול התשסז

שאלה

לא לובשים מכנסיים כי הם מבליטים את האיברים.

ולכן לובשים חצאית שהיא לא מבליטה צורת הרגלים ואיברים צנועים.

השאלה היא האם אפשר ללבוש סרוואל?

שהוא אוורירי ולא מבליט.

תשובה

בע"ה
מצד הלכות כסוי הגוף והצניעות - זה אכן עונה על ההגדרות.
אבל יש ענין אחר והוא זה החצאית הפכה בדורינו להיות כמו סמל או דגל, שמי שלובשת אותה מצהירה על היותה נאמנה לשמירת מצוות ולערכי התורה. מדובר באמת על משהו יותר חברתי, כי כאמור מבחינתך החצאית היא באמת בסדר, אבל יש לזה משמעות מאד חשובה. (בדומה מאד לכיפה של בנים, שיש הבדל , תדמיתי בין מי שהולך בכיפה שמכסה את ראשו לבין מי שהולך עם כובע שאיש אינו יודע שזו בעצם הכיפה!)
כך שאני מציע לשמור את הסרוול כפתרון אידיאלי לטיולים וכד' וביום יום להקפיד על הופעה גאה של בת ישראל בחצאית.