צניעות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 20/06/07 14:49 ד בתמוז התשסז

שאלה

יש לי כמה נושאים שאני צריכה תשובה ואם אפשר תענה לי ולא תשלח לי סתם דברים שכבר היו כי זה לא תמיד נפתח וחלק זה לא מה ששאלתי בדיוק תודה... אז ככה:

1. שיער פזור.

לא כיסוי ראש

מה הבעיה בללכת שיער פזור?

2.צמיד ברגל.

3. טבעת לרגל

4.חור שני

שלישי רביעי...-באוזן

5. מכנסיים מתחת לחצאית וחצאית קצרה.

6.סנדלים

בלי גרביים

יש בכלל בעיה או שזה סתם החמרה?

סליחה על כל השאלות ותודה על שאתה עונה לי... קח את הזמן אתה לא חייב ישר לענות לי... ותחמיר אל תקל איתי... תודה רבה רבה זה ממש חשוב לי...

תשובה

1.שיער פזור. אני מבין שאת שואלת לגבי רווקה. בחוגים מסויימים מקפידים שרווקות לא תלכנה בשיער פזור בגלל ששיער פזור של נערה, מאד מצודד (מושך את עין הבנים...) מאד נחמד. אך הרבה פוסקים אינם אוסרים זאת.
2-3-4-5. אין איסור בכל הדברים, אך מכיון שברור שעשיית אחד או יותר מדברים אלו גורמת למשיכת תשומת לב (ואולי גם זאת המטרה, המוצהרת או הנסתרת...) רבים המחנכים המדברים נגד דברים אלו, ורבים בתי הספר התיכוניים/אולפנות לבנות, בהן אין מתירים דברים אלו.
6.דווקא את כף הרגל, אין חובה לכסות. אך מן הקרסול ומעלה (בלשוננו ה"שוק") יש פוסקים שלדעתם יש לכסות.