צניעות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/04/07 10:34 כט בניסן התשסז

שאלה

שלום לרב!!!

יש לי שאלה שנורא מטרידה אותי..ואשמח שתענה לי עליה בהקדם!

אני באולפנה ושמה מחייבים אותנו לשים חולצת שלוש תרבעי....שאלתי היא.:מדוע האולפנא דורשת את זההה...???

ולמה בכלל צריך לשים חולצת שלוש תרבעי???

תודהה..

מצפה לתשובתך...

תשובה

לשואלת שלום רב.
כל מוסד חינוכי יכול וצריך לקבוע לעצמו כללי לבוש והתנהגות בכלל. גם בבתי ספר חילוניים יש כללי לבוש, ודאי שכך בבתי ספר דתיים. זה חשוב בשביל ליצור את האוירה החברתית והחינוכית הנאותה, לפי הקו החינוכי של המוסד. ולכן הכי טוב לשאול בנימוס באולפנא אצל המחנכות או ראש האולפנא, מדוע נקבעו דווקא כללים אלה.
באופן כללי, ע"פ ההלכה יש לכסות את כל הזרוע עד המרפק. וכנראה שלכן קבעו אצלכם באולפנא שכל הבנות חייבות באורך שרוול מסויים.
בברכה
אפי קיציס