צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/06 11:18 כט בתמוז התשסו

שאלה

שלום.

לפני כמה חודשים קיבלתי על עצמי ללבוש רק חולצות שהשרוולים בהן הם שלושת רבעי (לפני כן הייתי הולכת עד המרפק) - כיום אני מרגישה שהדבר קשה לי מאוד וגורם לי אי שביעות רצון מהמראה ומההרגשה. מתווספת לזה הבעיה שקשה מאוד למצוא חולצות באורך כזה שגם צנועות וגם תואמות לטעם שלי ולעיתים אני מתפשרת על חולצות צמודות יותר למען השרוול...

לעיתים יש בי מחשבה לשלוף מהארון את חולצות המרפק אך אני מרגישה רע מאוד עם זה... מה אתה חושב נכון לעשות? תודה...

תשובה

שלום וברכה
קשה לענות על שאלה זו.
באופן כללי,
א. בוודאי שעדיף חולצות לא צמודות על פני חולצות צמודות עם שרוול ארוך. צניעות אינה "סמלים" אלא צניעות של ממש, וזה נראה בעליל יותר צנוע.
ב. כשאדם מקבל על עצמו להיות צנוע יותר עליו לנסות לעמוד בזה. עיקר המאמץ שלך צריך להיות לנסות למצוא לבוש שהוא גם צנוע וגם יקלע לטעמך. אם זה בשום אופן לא הולך - חזרי לכאן.

כל טוב