צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/07/02 04:48 ו באב התשסב

שאלה

כבוד הרב,

האם לאישה (לא נשואה)מותר ללכת בשיער פזור או שיש בכך בעיה הלכתית?

אין לי אי מייל ולכן אודה לך מאוד אם התשובה תפורסם באתר.

שבוע טוב!ותודה מראש!

תשובה

שלומות,

שאלה זו עוררה בעבר פולמוס רחב באתר. יש מספר רב של תשובות. להלן תשובתי הראשונה - בתמצית - אלה שדעי לך שחברי וידידי הרב שמואל אליהו חולק ודעתו שונה.

בברכה,

שי
____________

שלומות!

על מה שנאמר בשו"ע: "אבל הבתולות שדרכן לילך בגילוי הראש" כתב המשנ"ב: "דלא ילכו בגילוי הראש רק אם שערותיהן קלועות ולא סתורות". אבל בהמשך שם כתב במפורש: "אבל המחצית השקל והמגן גיבורים מקילין בזה" וכן המנהג במקומותינו.