צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/04/02 17:31 יח באייר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

א. צר לי כי הרב לא הבין את שאלתי הקודמת בענייני חינוך הנוער,מכיון שהדבר בוער ויש כ"כ הרבה מה להגיד היה קשה לנסח את השאלה... האם אוכל לגזול מהרב שעה ביום אחד ע"מ שאוכל לשפוך את ליבי על הנעשה בחינוך?

ב. הרב שלמה אבינר פסק שאסור להרבות שיחה עם האשה ומותר לדבר שיחה של לא הרבה זמן שלא תביא לידי קלות ראש.הרי זאת ההלכה ואף אחד לא מקיים אותה כולל אני בעוונותי הרבים,האם הדבר שאיפה או שמא כך צריך לנהוג?

סליחה הרב על אריכות השאלה שנזכה לגאולה שלמה

תלמידך,

ערן

תשובה

ב"ה

שלום לך!

ראשית, אשמח להפגש עימך. תוכל לעשות זאת בתיאום מראש.

שנית, הרב אבינר הוא פוסק הלכה חשוב ובעל משמעות. יש לו הכרות מעמיקה עם המציאות. אין זה מונע מלהציג אפשרויות נוספות להתייחס אל המציאות המורכבת בה אנו חיים. לי ברור שהמוסג של "אל תרבה שיחה עם האישה" איננו רק הנחיה טכנית אלא ביטוי מהותי למהות היחסים בין גברים לנשים. אף שיצר הרע לא משתנה, לסגנון החיים השפעה גדולה על צורת ומהות ההתמודדות. במערכת החיים בה אנו חיים יש ביטוי אחר ל"אל תרבה". אינני בטוח שיש בכך פרשנות חדשה. אל תרבה שיחה פירושו אל תרבה קשר שיש בו משום חריגות לנורמה, שמעורר את האדם ומביאו למקומות שאסור לנו להיות בהם.
כך אני מבין את ההלכה.

בברכה,

שי