צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/08/13 00:06 י באלול התשעג

שאלה

האם מותר לי ללבוש מכנסיים וטי שירש רחבים ליד אבי ואחי?

אני לובשת חצאיות שעוברות בכמה ס"מ את הברך ולא צמודות ומוסיפה מכנס רחב וקצת יותר ארוך מכיוון שקשה לי ללכת עם חצאית בלי שום דבר מתחתיה- האם מותר ללבוש את המכנס?

אם אני לא גורבת גרביון אני עוברת על ההלכה?

אני בתהליך של התחזקות ורוצה להתחתן עם בחור דתי מאוד אך אני מרגישה שבגלל שאני לא הולכת עם גרביונים לא מציעים לי בחורים ברמה הדתית הגבוהה שאני מחפשת. האם זה נכון להתחיל לגרוב גרביונים רק בגלל שאני מחפשת בחור דתי מאוד? אני לא מרגישה שהגעתי "לשם" עדיין...

כבר למעלה משנתיים שהחברה סביבי יודעת שאני מחפשת קשר למטרת חתונה אך הציעו לי עד היום רק שני בחורים. מה אני אמורה לעשות כדי לעזור לעצמי "למצוא את האחד"? אני מרגישה כאילו הזמן חומק לי ואני לא מתקדמת בחיים לשום מקום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. ליד אחיך את צריכה להתלבש בצניעות לא פחות מכל אדם. אבל אבא אינו כמו זר. אני מצטט מהספר 'קדושים תהיו' של הרב שמואל כץ (עמ' 65): "מותר לבן או לבת להתרחץ (בים, בריכה) עם הוריהם..."

2. מכנסים מיוחדים לבנות אפשר ללבוש מתחת לחצאית.

3. לבישת גרביונים וגרבים תלויה במנהג המקום, כמו שמתלבשות הנשים הרציניות בבית הכנסת בו את מתפללת.

4. אם את רוצה להתחתן עם בחור שמנהג המקום אצלו הוא גרביים לנשים, אז תקבלי על עצמך גרביים.

5. את צודקת, הזמן חומק לך.
בכל מגזר יש דרכים למצוא בחור. אני מכיר צעירות רבות שמשתמשות באתרי היכרות ברשת. זה מתאים כדי למצוא בחורים שגם הם קשורים לאתרים כאלה. אם את חפצה בבחור שלא גולש באינטרנט את צריכה לחפש דרכים אחרות כדי להכירו.
לדעתי את צריכה לפנות לשדכניות - גם אם זה יעלה לך אלפי שקלים.
עליך להבין שזה ראוי, כמו שהיית משקיעה אלפי שקלים כדי להבריא ממחלה או כדי ללמוד מקצוע.
להקים משפחה זו משימה מספיק חשובה כדי להשקיע בה אלפי, אפילו עשרות אלפי שקלים.

אני מברך אותך בכוונה רבה, שתזכי במהרה לזיווג הגון משורש נשמתך.