צניעות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/03/13 22:59 ח בניסן התשעג

שאלה

שלום,

עלתה לי מחשבה שרציתי לבדוק אם היא בכלל נכונה .

בתקופה האחרונה אני שומעת על המון בנות שהולכות למדרשה /שומעות שיעורים ומתקדמות באמונה ,רוצות ללמוד עוד ועוד ובונות לעצמן תפיסת עולם על פי מה שהן שמעו..ורציתי לשאול האם כל זה לא גורם לרתיעה של הבנים מהבנות האלה??הרי שבנים רואים שבת יותר מדי דעתנית ויודעת הרבה אז הם נרתעים מזה...אז עדיף שבת לא תפתח את עצמה כדי שיהיה לה יותר 'קל' למצוא חתן??

או,מה האיזון שבת צריכה לפתח את עצמה ולא להיות יותר מדי דעתנית ומרתיעה??עד כמה?

תודה רבה,

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא צריך להמנע מלהתפתח בחיים בגלל החשש שתהיי מיוחדת ויקשה עליך למצא זיווג,

בזה שאת מתקדמת את רק משנה את מרחב הבחורים שתפגשי,
אחת שלא מתענינת בעולם רוחני תחפש משהו בהתאם, ומי שעולמה הרוחני יותר עשיר תחפס את מה שמתאים לה.

וכי נאמר שעדיף לא ללמוד לתואר שני כי בכך את יותר חכמה וזה יקשה למצא בן זוג?

אכן יש חשש שבנים נרתעים מהדעתנות אבל זה לא בגלל עצם היתרון שיש לאישה עליו אלא בגלל שנפגעת תחושת החשיבות שלו, ודבר זה מאוד תלוי במה שמשדרת האישה לבעלה, אם תשדר לו שלמרות הדעתנות שלה היא נותנת לו את המקום הראוי בזוגיות ובמשפחה הוא ירגיש נח יותר ולא ירתע.

בברכה,

דני ארגמן