צניעות פנימית ואופי רועש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/04/02 17:25 כז בניסן התשסב

שאלה

איך אפשר להיות בעלי צניעות פנימית אמיתית במיוחד בנות, אם באופי אני לא ילדה שקטה ומופנמת מי שבאמת צנועה נניח לא תשתולל וכו' אלה תהיה יותר שקטה ואם אני מתנהגת בצורה כזו אני מרגישה שאני מדכאת את עצמי מן הסתם יש לי טעות בתפיסה האמיתית מהי צניעות אז אם כן מהי באמת צניעות אמיתית שיכולה להתאים לאדם בעל אופי רועש?

תשובה

בס"ד

אין שום קשר בין צניעות לאופי רועש או אופי שקט.

צניעות פנימית היא הכרת במקום האמיתי שלך. הידיעה שכל הטוב שיש לך, והוא הרבה מאוד - הכל הוא מתנה מאלוקים.

את לא תתגאי על שום אדם - כי מה שיש לו זה מאלוקים. ואת לא תבזי שום אדם בעולם - מאותה סיבה.

את לא תפגעי משום דבר - כיון שאת לא מצפה לכלום.

לא מגיע לך כלום.
את משתמשת בכוחות שלך על מנת לעשות את הטוב. את השמח. את המועיל.

לכי עם אלוקים שכל כך אוהב אותך ואותנו.

מה שאלת?

את עם אופי רועש? - זה ממש מתאים לצניעות פנימית!!

אחרי מחשבה אני חושב שגם אופי שקט - מתאים!