צניעות - כשהבן נוהג באופן שונה מהמקובל בבית

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/04/02 16:04 כב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אנו משפחה דתית. בננו החייל בוגר ישיבה תיכונית (שלאחרונה ירד מעט מבחינה דתית), הכיר בחורה - חיילת. הם יוצאים כבר שלושה חודשים ולאחרונה הביא אותה הביתה ורצונו שתישאר ללון בחדרו.

אנו אובדי עצות-כיצד להגיב מבלי לקלקל את היחסים עם הבן שהוא מסור ונאמן למשפחה.

נודה לתשובתך המהירה!!!!

תשובה

שלומות!

שאלה זו היא מן השאלות המסובכות. היא נעה בין שני צירים קיצוניים. מחד - הרצון לשמור על שלמות המשפחה. לא לתת לה להתפרק. להעניק לבן את התחושה שהבית הוא ביתו, בכל מקרה, בכל מצב. תמיד.
מאידך - אנו רוצים להבהיר שיש לנו קו חינוכי מוגדר ויש לנו ערכים כבית, כמשפחה שחשוב לנו להקפיד עליהם.
קשה להכריע ביניהם. בודאי יש עוד ילדים בבית ורוצים להקרין כלפיהם מה הם הערכים של הבית.

א. יש להקפיד שהנושא ל א יהפוך לנושא לעימות בין בני הבית ובעיקר בינך לבין בעלך. האוירה צריכה להיות של בטחון ושליטה במצב.
ב. אין לקיים ויכוחים פומביים בעניין. אם רוצים לשוחח עם הילד, יש לעשות זאת בנחת, כשאין גורמים מפריעים ואין טלפונים וין אחים קטנים שמפריעים.
ג. מותר לבקש לכבד את הבית. את ערכיו. את ההורים. בשלב הראשון לא צריך לבקש ממנו להסכים אתכם. הוא לא מסוגל. הוא שבוי באהבתו. עכשיו יש לדבר אל רגשות הכבוד. סתם, כי צריך לכבד את הדעה האחרת, ק"ו של הורים וק"ו כשאתה מתארח אצלם.

בכל מקרה, צריך לנסות להוביל לשיחה מעמיקה. צריך להיות מוכנים שהוא יגייס לשיחה זו טענות רבות כגון אתם דתיים במה שנוח לכם, מסתכלים על חיצוניות וכו'.
אסור להתגונן. צריך לומר שמכבדים את העמדה שלו ולכן מצפים שהוא יבנה בית יותר ערכי, יותר דתי...
וכו'. לא להגרר לויכוחים. רק לחזור על עמדה ברורה ומוצקה.

אשמח לעמוד לרשותכם גם הלאה.

בברכה,

שי