צניעות וכבוד מתנגשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 15:30 א בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

מה קורה כאשר צניעות וכבוד מתנגשים?

כאשר אדם יושב באוטובוס בקרבת אישה לא צנועה לדוגמא והוא קם כדי לא לשבת לידה אז היא נעלבת ויש עוד מקרים רבים כאלה.

היא אפשר לקרוא לזה מצוה הבאה בעבירה?

הרי יש בזה גם זלזול באדם?

תשובה

בס"ד

שלום

מספרים על הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל שישבה לידו אשה לא צנועה והוא קם בתחנה וירד מהאוטובוס אע"פ שלא הגיע למקום שבו היה צריך לרדת. והכל בכדי לא לפגוע בה.
הרב ז"ל שילם מחיר בזמן ובכסף או בהליכה מיותרת ולא ויתר כי הואזה על קוצו של יוד בהלכה ולא על קוצו של יוד בכבודה של האשה.

אני חושב שצריך לאמץ את העקרון הזה ועם מחשבה יצירתית אפשר להגיע לפתרונות כאלה ואחרים.