צניעות- השוואה בין עבודת המקדש לעבודת הבית, זהות האישה, טיפוח, צניעות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/07/11 15:41 כד בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

צהריים טובים,

בתקופה האחרונה החלטתי להתחזק בצניעות ולכן הלכתי למספר שיעורים בנושא.

באחד השיעורים עשו השוואה בין עבודת המקדש לעבודת הבית. לא הבנתי את ההשוואה ואת נקודות הדמיון ואשמח אם הרב יוכל להסביר לי.

בשיעור אחר דיברו על הצניעות כמרכיב מהותי בזהות האישה. מדוע דווקא בזהות האישה? הרי גם הגבר מחוייב בצניעות.

אני יודעת שהצניעות היא מעלה גדולה מאוד. אבל התקופה הנוכחית אם נערה/ אישה לא תטפח את עצמה (ואני לא מדברת על טיפוח לרמה של לא להראות מוזנחת אלא על יותר מזה) היא תקבל יחס שלילי מהחברה (הדבר קורה, לצערי, גם בציבור הדתי) והדבר עלול גם למנוע ממנה התקדמות בתחומים רבים בחיים. מה עלינו (הבנות) לעשות?

ולסיום- האם קיים הבדל בין צניעות לענווה? אם כן, מהו?

סליחה שהעמסתי עליך ותודה מראש!

תשובה

ב"ה,

שלום,

נתחיל מהסוף,

צניעות היא הביטוי המעשי של ענוה,

אם אדם עניו ויודע שכל מה שיש לו, כשרונות כסף יופי - הכל מאת ה' אז הוא מצניע את עצמו ולא מתבלט לא בדיבור ולא בהופעה.

אם נערה רוצה לטפח את עצמה בגלל הרגשתה זה ענין אחד,

אבל אם היא מטפחת את עצמה רק כדי שהחברה לא תקבל אותה, זו בעיה של שעבוד חברתי,
אם מתחילים כך, היחס של החברה יכול גם לקבוע לך איזה מקצוע לבחור בחיים כי אם תבחרי במקצוע לא מספיק מכובד יסתכלו עליך במבט מסויים, וגם איך החתונה תראה, כמה תוציאו, איזה מכונית ועוד....

לכן יפה שעה אחת קודם, להתרגל לכבד את החברה אבל לא לתת לה מקום בהחלטות האישיות שלך,
אם אדם סגור על עצמו ושלם באמת עם בחירותיו, החברה לא תשנה את החלטתו, ולהיפיך לפעמים דוקא החברה תתן חיזוק לבחירה הזו.

לגבי הנאמר בשיעורים איני יודע למה התכוונו ולכן איני יכול לפרש דבריהם,

בברכה,

דני ארגמן