צניעות- גרביים (קצת דחוף)

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/02/08 23:35 י באדר א'

שאלה

בס"ד

שבוע טוב.

לפי דעת המרן בית יוסף, שולחן ערוך נשים מחויבות ללכת עם גרביים (כמו הנשים החרדיות)... אם כך כיצד תסביר את זה שנשים דתיות לאומיות לא הולכות עם גרביים, הרי הן מסתמכות על רבנים ציוניים (ורבנים ציוניים מסתמכים על השולחן ערוך, כך שנראה ובמידה ואנחנו לא הולכים לפי השולחן ערוך זו אפיקורסות)....

תודה מראש על התשובה...

נ.ב אני שולחת אם השאלה למספר רבנים למרות האיסור מכיוון שאני צריכה להגיש עבודה העוסקת בהבדלים שבין השונות שבמגזרים הדתיים ויש לי צורך במספר דעות בנושא...

תשובה

שלום רב

אין חובה ללכת לפי כל פסקי השו"ע, אלא רק לנוהג לפיהם בכל דבר. השו"ע נחשב לפוסק המרכזי שלנו, אך ישנם דברים שאיננו הולכים לפיו ולאו דווקא לגבי ההבדל בין אשכנזים לספרדים. לכן גם אם ניתן להבין מהשו"ע שיש לכסות את הרגליים, בעצם יש על נושא זה מחלוקת אחרונים.
ראי למשל משנה ברורה סימן עה, ס"ק ב'.

אריאל
(המשיב אינו רב)