צניעות בסרטים ובסרטים מצוירים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/11 14:49 כו בסיון התשעא

שאלה

האם מותר לגבר לראות סרט מצויר(צנוע) אבל הבת בסרט מתלבשת בחולצה קצרה וכדו'?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד אחד אפשר להקל מפני שזה סרט מצויר.
עוד אפשר לומר שחולצות קצרות וכד´ מצויות ברחוב באופן מתמיד. ואיננו מונעים עצמנו מלעבור ברחוב, אנחנו משתדלים לשמור את העיניים ולא להתבונן במה שלא צנוע.

עם זאת גם סרט מצויר משפיע על הדמיון (אחרת לא היו סרטים מצוירים).
בסרט בכלל המבט של הצופה הרבה יותר ממוקד בדמות, לכן יש לדמות הנצפית, ומתוך כך לחוסר הצניעות שלה, השפעה חזקה לאין ערוך על הנפש.

הרב יונה גודמן מציע פתרון מסוים לשאלה
http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=9929