צניעות בנשים ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/11/12 10:27 א בכסלו התשעג

שאלה

אני נמצאת בדילמה : הרי בנשים לא קיים העניין של הוצאת זרע לבטלה ובכלל אין בעיה שתראינה אישה לא צנועה- מדוע א"כ יש כל מיני מסרים הפונים אף לנשים שלא לצפות בסרטים , לא לשוטט באינטרנט... ?

האם יש איסור הילכתי למראות אילו לנשים ?

אודה לקבלת תשובה אמיתית ,מחכימה ומדריכה .

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמנם אצל גברים נדרשת זהירות בצניעות מחשש להוצאת זרע.
אכן ההלכה מתמקדת יותר במעשים ופחות במחשבה ובדמיון, אבל יש בנו קומות גבוהות יותר של רוח ונשמה וחשוב לשמור עליהם.
גם אם ההלכה מתמקדת בארוע הגופני של הגבר, לכל אדם גבר ואישה יש עולם רוחני ודמיון עשירים. הרוח והנשמה הם המרכיבים היותר משמעותיים בהתקרבות אל ד' ובהתעלות האישית.
לכן ראוי לכל אדם בין איש ובין אישה לשמור על רוחם ונשמתם - כבר אמרו חז"ל בענין זה: הרהורי עבירה קשים מעבירה.