צניעות, בינו לבינה

חדשות כיפה הרב בני לאו 20/04/02 14:02 ח באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שוב שלום!

יש לי שאלה נוספת והפעם בנושא בינו לבינה

יש לי חבר כמעט כשנתיים.הוא בן אדם רציני בתורה ולומד בישיבת הסדר ולמדתי ממנו רבות

הבעיה שמתחילת הקשר ,אנו פשוט לא נוהגים לצאת אלא כשאנו ניפגשים אנו יושבים בד"כ בבית העיניין מציק לי מאוד מכוון שאני מאוד אוהבת לצאת אך אם זאת גם חשוב לי מאוד מה שאנו עושים כשאני ניפגשים בד"כ לומדים תורה ואמונה אני לא יודעת מה לעשות בעיניין דיברתי איתו רבות על כך אך ללא הואיל ולא פעם חשבתי אפילו להפסיק את הקשר. מה לעשות? תודה רבה ש.

תשובה

לש' שבוע טוב
המטרה של קשר רציני היא להיכנס ולא לצאת. השאלההיא מה מטרת היציאה. אם יוצאים להנשום אויר, לראות את יפי העולם או יוצאים להתבדר. בידור בא משורש פיזור (מתבדר ברוח) כשיוצרים קשר רציני עם בן זוג לא כדאי להתפזר כדאי להתלכד, דרך הכרות מעמיקה שלכם, למידה משותפת שיוצרת תשתית רוחנית שווה וכו'.
אם היציאה עבורך מביאה בריאות לנפש - תסבירי את זה לחבר שלך. הוא לבטח יבין.
בברכה
בני לאו