צניעות בין בנות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 24/10/07 23:18 יב בחשון התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני בת 15 ולומדת שאולפנא. הרבה זמן מציקה לי הבעיה, שהתפיסה הרווחת היא שצניעות בכלליותה היא בשביל הבנים או ביחס לבנים- לא להכשילם חלילה, או לשמור על כבודינו מפניהם.

אבל כפי הבנתי, צניעות היא בכלל בשביל הקב"ה! ברור שיש מספר דברים שיש להקפיד עליהם הרבה יותר כשיש בנים בשטח, אבל בגדול, צניעות- בלבוש, דיבור, מחשבה... היא לשם שמיים!

אז כמה שאלות:

1. האם אני צודקת?

2. אם לא, אשמח לשמוע מדוע.

3. אם כן, אז מהן גבולות הצניעות בין בנות לבנות ובין בנים לבנים?

תודה רבה על עבודת הקודש שאתם הרבנים עושים.

אור ושמחה!

תשובה

שלום רב,
ראשית, את צודקת, יש את הבחינה ההלכתית הבסיסית שהצניעות היא למען הגברים, אולם, יש גם את הצד המוסרי הנעלה, ששייך גם לבנות. יש לכך מקורות רבים, על נשים צנועות בהסטוריה, לדוגמה שרה אימנו, ועוד...
גבולות הצניעות תלויים בכל מקרה לגופו, והעיקר שהמודעות לצניעות תהיה קיימת אצל הבנות. ברור, שההלכה היא הגבול האדום של הצניעות.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.