צניעות בחוץ לארץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/09 12:30 ח באלול התשסט

שאלה

שלום!

האם מותר ללבוש מכנסיים, חולצות קצרות או ללכת לשחייה מעורבת בחוץ לארץ כשיודעים בוודאות שכל החברה שם היא שם גויים?!

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
תמיד אפשר לשאול: מניין לך שכ-ו-ל-ם גויים?
אבל העקר הוא ההסבר הבא: המידות הטובות כוללות בתוכן גם את מידת הבושה (מטעם זה אני מתפלא על נשים חילוניות צנועות ועדינות, שבחוף מעורב נשארות בלבוש מינימלי, וחושפות עצמן לעיני כל...)
הבעיה היא שכשמתרגלים לדברים רעים, נעלמת הבושה. על כך אמרו חז"ל "משעבר אדם עבירה ושנה, הותרה לו - נעשית לו כהיתר" (יומא פז.)
אם תתרגלי להופיע לפני ציבור של גברים - מכל סוג - בהופעה שיש בה דופי, הדבר ישחוק את הבושה הטבעית שלך. (זה ההסבר לתמיהה שביטאתי קודם על ההופעה של נשים בחוף הים - ההרגל שוחק להם את תחושתה הבושה הטבעית).
מלבד זאת, מאותו טעם שאין להחטיא יהודי במראה לא צנוע, אין להחטיא גם גוי. אם אינו חייב בקיום התורה מי פוטר אותו מחובות של צניעות כחלק מהמוסר האנושי? (חם נענש על שפגע באביו גם מעשיהן של בנות לוט נחשבים לגנאי).