צניעות בדייטים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/06/13 13:49 יט בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

בשתי מילים עליי- אני בחור ישיבה, ומגדיר את עצמי כרציני מאוד.

ברוך ה' אני יוצא עם מישהי מזה שלושה חודשים- ואנחנו די מתכונים להתחתן- אך עוד לא בשלים להתארס. (בס"ד עוד כמה חודשים נהיה שם)

והשאלה היא כזאת-

א. עד היכן אפשר לדבר על דברים הדורשים צניעות בדייטים?

ב. אם היא אומרת לי שקשה לה שאי אפשר לגעת אחד בשני (לא מתוך רצון לא לשמור נגיעה ח"ו) זו אימרה לגיטימית או שאין לומר דברים כאלה- אפילו אם ככה מרגישים?

ג. לדעתי היא יפה- לגיטימי לומר לה את זה?

ד. נכון לומר לה שאני אוהב אותה? (זה נכון עובדתית- אבל אולי לא נכון לומר זאת בשלב זה)

תודה רבה הרב.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להזהר לא לתת לרגש לגאות ולהוליך אתכם למקומות לא רצויים.

צריך לומר בעדינות שאתה אוהב אותה היא צריכה לדעת את זה.

מה שהיא יפה - תשאיר לאחר החתונה ואז תאמר הרבה פעמים, בגבול הטעם הטוב,

בזה אדם נבחן אם הוא יכול לומר לאשתו שהיא יפה בעניו גם כשהיא לא צעירה.

בברכה,

דני ארגמן