צניעות בדיבור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/02/07 13:20 כד בשבט התשסז

שאלה

בע"ה

האם זה ראוי לבנות דתיות בגילאי 16-18 לדבר על "אירוטיקה" במסגרת שיעורי ספרות?

חשוב להדגיש שהמילים בהם משתמשים הן עדינות ביותר וגם התוכן הוא לא מרחיק לכת.

אבל עצם ההתעסקות בנושא מרתיעה אותי מאוד.

תודה רבה

טל

תשובה

שלום וברכה
הדבר מאוד תלוי בנסיבות, ובהגדרת המונחים של ארוטיקה.
על כן קשה לי לענות באופן כללי. ישנה אפשרות לעסוק בנושאים אלה בצניעות, ויש גם חשיבות בכך, בשל העובדה שחלק מהתכוננות הבנות לחיי משפחה נעוץ גם בחומר הספרותי ובהיחשפותן לעניינים שונים המתרחשים בין איש ובין אישה. אולם כאמור, הדבר מאוד תלוי בנסיבות ובהקשר, וקשה לי לומר דבר מה חותך על כך בלי לדעת על מה מדובר.

כל טוב