צניעות בבחירת רכב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/07/13 18:35 טז באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב...

האם יש חוסר צניעות לקנות רכב יפה ומרשים? לא יקר כמו 100 אלף אבל בסביבות 70 אלף בצבע צהוב, רכב ספורט כזה...

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אדם צריך רכב - זה לצרכי תעבורה: מנוע, גלגלים, כסאות כפי הנדרש או חלל לתעבורה של חפצים.
עדיף תמיד רכב יותר חדש, מטעמי בטיחות.

אבל כל מה שנוגע לצבע מיוחד ולמראה יוקרתי וראוותני (רכב יפה ומרשים...) זה ודאי לא צנוע.

מצאתי מאמר יפה של הרב אבינר בנושא - אני מצטט לך את חתימת הדברים:

אדם ריק מאידיאלים חייב לרדוף אחרי משהו, ולכן הוא עוסק בדברים ריקניים כמו עושר, דירה, בגדים, בין אם הם מהודרים או בלוים, הכל לפי האופנה. נאמר בתורה "לא תחמוד", שואלים המפרשים, כיצד אפשר לצוות אדם שלא יחמוד, הרי הוא חומד?! אלא, הדרך היחידה להתעלות מעל החמדנות היא, להיות מוזן על ידי דברים עליונים ואידיאליים יותר, ועל ידי כך פג העניין בדברים החומריים, ולא מגיעים לחמידתם.

כאשר יש פרנסה רוחנית אין צורך בדברים אלה כדי למלא חיינו תוכן. אנשים ריקים עוסקים בשטויות, אם נמלאם בתוכן חיים, ממילא ינוסו כל הצללים.

עיין במאמר כולו
http://www.daat.ac.il/daat/mishpach/hatsna-2.htm