צניעות או כיבוד הורים?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/08/07 09:36 יט באב התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

יצאנו השבוע עם המשפחה לטיול בצפון,

המשפחה שלי הלכה לקיי'קים, ואמרתי להם שאני לא רוצה לבוא, כדי לשמור על העיי'נים.

בחניי'ה של הקיי'קים לצערי ראיתי משהו...אז כיסתי את העיניי'ם עם הכיפה.

אמרתי להם שלא ישאירו את הדברים על הגג-אני לא משגיח, והלכתי מהחני'ה למקום יותר "בטוח".

אמא שלי קראה לי שאני אחזור להשגיח על הדברים, אמרתי לה שאני לא חוזר לאוטו...

בקיצור היא כעסה...

עצם זה שלא רציתי לבוא..גם הכעיס אותה..

הלכתי למקום אחרי החני'ה, למקום שאין אף אחד,

ישבתי בצל, למדתי וישנתי...עד שהם חזרו.

מה היי'תי צריך לעשות?

היי'תי צריך לעלות איתם לקיי'קים?

לחכות באוטו?

לעשות מה שעשיתי?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

אשריך שאתה שומר על עיניך בקדושה ובטהרה.
חזק ואמץ.
כיבוד הורים הינה מצווה קשה ומורכבת,היית צריך להסביר לאימך את חשיבות שמירת העיניים...
היה עדיף אם היית לפני כן עם הוריך לעמק השווה.
בעת הטיול היית יכול לשמור על האוטו מרחוק,וכך היית זוכה גם לשמור על עיניך בקדושה ובטהרה וגם לא היית מכעיס את אימך.
רבינו הצדיק, אשריך שנתפסת על דברי תורה.
סיפר לי מו"ר הגאון הרב מרדכי אליהו שליט"א שהוא שאל פעם את "הבבא סאלי" זיע"א מה כוחו הגדול ? בזכות מה ברכותיו מתקיימות?
ענה לו:אני שומר על הפה,ועל העינים.
שנזכה...
ברכה והצלחה.

שלמה בן אליהו.