צמחונות וקורבנות.לא הולך ביחד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/09/02 16:13 כח באלול התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שמעתי פעם על מאמר של הרב קוק זצ"ל בנוגע לאידיאל הצימחונות, בו הוא מסביר למה בעצם האידיאל של העולם הוא צימחונות- האדם הראשון וכו' מה שלא מתיישב לי כאן עם העניין זה שבתורה אנו מצויים לאכול מן הקורבנות.

איך מצד אחד האידיאל של העולם הוא צמחונות ומצד שני אנו מצווים לאכול בשר?

אשמח לקבל תשובה פרטנית (עם מקורות לתשובות).

תודה מראש

-הדס-

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דעי לך כי העולם של האדם הראשון הוא עולם אידאי ללא אכילת בשר וללא יצר הרע וכ"ו-
מדובר על עולם מאוד מתוקן ואידיאלי.

לאחר שבני האדם חטאו והעולם נמחק במבול אז הקב"ה הוריד את העולם בדרגה .
ובדרגה הזו התירו לנוח בצאתו מן התיבה לאכול בשר ולקיים מצוות פריה ורביה וכ"ו.

אנו בדורות שאחרי המבול מצווים לאכול בשר.
עד לתיקון העולם למצב של לפני החטא.
אנא עייני בפרשת נוח בצווי על אכילת בשר ובפרשנים שם.

עייני גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10605

בברכה,

עוזיאל