צמה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/01/03 15:21 ג בשבט התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שאלה ראשונה-

האם מותר בשבת להוריד את הגומיה מצמה בשיער? (דבר שיגרום לפירוק הצמה בשבת)?

חברה אמרה לי שמותר אך יש בעיה בגלל שאולי הגומיה היא מה שמחזיק את הצמה שלמה ולכן יש כאן את עניין הפירוק בשבת...

האם זה נכון?

ושאלה שניה-

האם אומרים תחנון ביום ההולדת?

תודה מראש,

הדס

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) אסור לקלוע השערות לצמה בשבת וכן אסור להתיר את הקלוע כבר.
מותר לקבץ את השערות המפוזרות ולתקנן ולהחליקן ביד וכן מותר לקושרן בסרט או גומיה או בקשת וכדומה.
וכן מותר להוריד את הגומיה מהצמה אף על פי שיתכן שהצמה תתפרק.

2)אומרים תחנון ביום ההולדת ואדרבא דווקא ביום זה האדם צריך לבוא בחשבון עם מעשיו ולתקן את עצמו ולפתוח דף חדש וטוב בחייו .

מזל טוב.

עוזיאל

.