צלקות וחתכים בפנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/05/10 01:49 כט באייר התשע

שאלה

הנושא הוא קצת מורכב והוא סוג של פריקה..

אז ככה שהייתי בן 2-3

החלקתי ונפלתי ממדרון סלעים מן טרסות של אבנים גדולות.

נפצעתי בפניי, שותת דם, חתכים חתכים, תחבושות..בלאגן.

הוריי חשבו שאני מת למרבה ''המזל ''נשארתי בחיים

אבל היום אני כבר נער מתבגר ומה שנשאר מזה אלה צלקות אבל צלקות צלקות מצולקות !!

ששום קוסמטיקאית או טיפול פנים ייחודי לא יעזור אפילו ניתוח,

אין לי צד חלק בפנים! כמו אספלט.. חתכים חתכים וצלקות בצורה מוגזמת.

וככל שהעור שלי נמתח שאני מתבגר קח שמים לב לזה יותר. ועשיתי כל מיני ניתוחים שלא קשורים לבעיה,

אבל נוצרו מתוכם חריטות נוספות ובהורות בעור.

והדבר הזה מעיק עליי,מדכא אותי, אני כבר מונע את עצמי מלהסתכל על עצמי במראה כל בוקר!! כי זה גומר אותי,

בשכל אני מבין שזה לטובה,

אבל הלב שלי פשוט לא מקבל את זה.. לא יכול להסתכל על עצמי,

יש לי כל יום מחשבות אובדניות, כי הקב''ה עשה אותי אחד שאוהב מאוד יופי, אני מאוד אוהב יופי ואסתיטקה

אני נמשך לזה בכל תחום שהוא, ואני בעצמי שאין צד אחד חלק בפנים ואני נראה נורא, לא יכול לאהוב את עצמי

כי זה נוגד את כל המהות שלי. ''וזה לא משהו טוב המצב ישתפר רק צריך אמונה'', זה עול שאני ישא אותו כל חיי...

תשובה

ב"ה

שלום.

קראתי את מה שכתבת פעמיים.

אני מאוד מבין לליבך וחש את התחושות שלך.
אכן זה באמת לא נעים!

אחי יקירי, אתה נמצא בתקופת ההתבגרות שלך .לאט לאט הנפש שלך לומדת לקבל ולהכיר את הגוף שלך שגדל במהירות ובממדים שלא הייתה רגיל אליהם.

לוקח זמן לנפש להכיל את ההתפתחות הזו ,להכיר אותה ולהכיר בה !
כל אדם כשמגיע לשלב הזה בחייו לא מרוצה מעצמו וזה יכול להיות בגלל איזה פצעון (חצ'קון באנגלית..) קטן שאם אתה הייתה רואה את זה הייתה בודאי אומר "שטיות...בגלל הפצעון הוא בדיכאון?" אבל לכל אדם יש את המבט שלו על עצמו ולעולם לא תמצא אדם מושלם ומבט מושלם מפני שכך הקב,ה יצר את העולם. העולם הוא לא מושלם !!

ואם אתה מבין שאתה לא מושלם אז אתה יכול לקבל את עצמיך כפי שאתה . ויחד עם זאת לנסות ולחשוב על עצמיך דברים טובים. שהרי יש בך המון תכונות טובות ומידות טובות ועין טובה ומחשבות טובות .
כדאי לך לכתוב על עצמיך בהמחברת כל יום 2 דברים טובים שקיימים בך!!

אם תדע להסתכל על הטוב שבך ואם תדע להביט אל עומק נפשך ולהעצים את המחשבות הטובות שלך על עצמיך או אז תראה שתתחיל לאהוב את ה"אספלט" שקיים בך.

[תלמד את עצמיך למצוא חן בעינך. שהעיניים שלך יתרגלו לראות את החן המיוחד שהוא נמצא בך ורק בך.]

ראה נא שהתורה מעידה (לדורי דורות..) שמשה רבינו היה כבד פה וכבד לשון ואף על פי כן נאמר בתורה בפרשת כי תשא

["עַתָּה אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ הוֹדִעֵנִי נָא אֶת דְּרָכֶךָ ...
וּרְאֵה כִּי עַמְּךָ הַגּוֹי הַזֶּה וַיֹּאמֶר ה' אֶל מֹשֶׁה גַּם אֶת הַדָּבָר הַזֶּה אֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ אֶעֱשֶׂה כִּי מָצָאתָ חֵן בְּעֵינַי וָאֵדָעֲךָ בְּשֵׁם .]

אחי חזק ואמץ,

עוזיאל אליהו,

.